Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Sute de localnici din Drăguşeni, nevoiţi să se roage de subvenţii la APIA Neamţ. Vezi reacţia primarului!

primar-draguseni-300x225Primarul comunei Drăgușeni, Vasile Cepoi Lică, a declarat că  sătenii care până anul trecut au luat subvenții prin intermediul APIA Suceava vor fi nevoiți să  se înscrie din acest an la APIA Neamț întrucât terenul lor de dincolo de râul Moldova este pe raza județului vecin.

Şeful comunei susține că  după Revoluție, localnicii au fost puși în posesie de Comisia Locală de fond funciar a comunei Drăgușeni, iar titlul de proprietate a fost emis de Prefectura Suceava.
like-facebookAproximativ 900 de săteni dețin peste 1500 de hectare de teren pe raza județului Neamț. Localnicii, dar  și primarul sunt nemulțumiți întrucât  terenul le- a aparținut încă de dinainte de 1968 lor, iar administrativ județului Suceava.
Mai mult, Prefectura Suceava și Prefectura Neamț nu au stabilit încă  limitele de hotar dintre cele două județe. La ultima întâlnire dintre cele două comisii stabilite la nivelul celor două județe, în urmă cu aproximativ 2 ani,  Prefectura Suceava ar fi trebuit să dea în judecată instituția similară din Neamț pentru a stabili în mod clar limitele județului,  numai că acest lucru nu s-a întâmplat. Așa că Primăria Drădușeni nu se poate reprezenta singură în instanță.
Joi, la Primăria Drăgușeni, prefectul de Neamț, Vlad Angheluță,  a venit personal împreună cu cei de la APIA să își susțină poziția. De cealaltă parte, Instituția Prefectului Suceava nu a fost reprezentată de prefectul județului nostru, Constantin Harasim, ci de subprefectul Atanasă Nistor și fostul prefect, Florin Sinescu.
Cum primul mai are puțin și iese la pensie, iar Sinescu nu face un pas întrucât are dosar penal la DNA, discuțiile  au fost în favoarea celor din județul vecin.
Încerc să ajut oamenii în comună întrucât le este mult mai ușor să vină aici la Primărie nu să meargă să plătească impozitul pe teren la comuna vecină. E vorba până la urmă și de un ban la veniturile administrației locale. Mai mult, atât timp cât atâția ani au luat subvenție prin intermediul APIA Suceava, iar terenurile nu s-au suprapus și nici hotarul nu a fost bătut în cuie de ce să-i lăsăm și să-i punem pe drumuri? Păi, cum așa, oamenii nu trebuie ajutați în problemele lor? Îi căutăm din poartă în poartă numai în campanie electorală.  Nici cei de la județ nu sprijină oamenii. Dacă e să facem ceva atunci fac pentru oameni,  nu pentru mine. Nici măcar pentru a stabili limitele de hotar nu suntem ajutați”,  ne-a declarat  primarul comunei Drăgușeni.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*