Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Judecător de la Tribunalul Suceava, suspendat din funcţie

judecatorUn judecător de la Tribunalul Suceava a fost  suspendat din funcţie, miercuri, după ce Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis solicitarea formulată de Inspecţia Judiciară.
Astfel, în temeiul dispoziţiilor art. 52 alin. 1 teza a II –a  din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată cu modificările şi completările ulterioare, s-a dispus suspendarea din funcţie a lui Dorin Neagu, judecător în cadrul Tribunalului Suceava, până la finalizarea procedurii disciplinare „ce face obiectul lucrării nr. 2488/IJ/1504/DIJ/2015”.

like-facebookPotrivit dispoziţiilor art. 52 alin.1 teza a II-a din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii „pe durata procedurii disciplinare, secţia corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcţie a magistratului, până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare, dacă procedura disciplinară este de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*