Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Obliga adolescente să se prostitueze în Suceava sau în străinătate. Vezi ce pedeapsă a luat!

curtea de apel suceavaUnul dintre membrii grupării de proxeneţi din zona „Blocului Ţigănesc” din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava a fost condamnat, joi, de magistrații Curții de Apel din Suceava la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare.

Iulian Sofian a fost găsit vinovat într-un dosar în care a fost acuzat de procurorii DIICOT Suceava de trafic de minori. Bărbatul de 29 de ani de ani, domiciliat în Todireşti, a fost prins, în luna ianuarie a anului trecut, când se întorcea în țară, fiind capturat de polițiști pe Aeroportul din Cluj Napoca.

like-facebookMembrii grupării locuiau, cu sau fără forme legale, într-un bloc social de pe strada Aleea Dumbrăvii din Burdujeni, cunoscut drept „Blocul Ţigănesc”, ori în apropiere, în alte blocuri de pe strada Jean Bart de lângă Gara Burdujeni.

Membri grupării sunt acuzaţi că au exploatat sexual nouă fete, dintre care şase erau minore. O parte dintre acestea aveau probleme de ordin psihic, provenind de la şcoala specială din Burdujeni. Fetele se prostituau în Suceava, la hoteluri sau în locuinţe închiriate, în timp ce o parte dintre ele au făcut sex pe bani şi în Spania şi Italia.

În acest dosar au fost arestaţi preventiv Vasile Şerban, în vârstă de 25 de ani, zis „Alin”, Florin Şerban, de 18 ani, zis „Claudiu”, fraţi, tatăl acestora, Vasile Şerban, în vârstă de 50 de ani, Petru Ignătescu, în vârstă de 34 de ani, zis „Urecheatul”, Mirela Bobu, în vârstă de 28 de ani, zisă „Anca”, Vasile Pentiuc, în vârstă de 39 de ani, surorile Lăcrămioara Feraru (43 de ani), Simona Feraru (34 de ani) şi Spania Feraru (35 de ani), Eduard Leonard Niculau, de 24 de ani, Titi Nedea, în vârstă de 50 de ani, toţi din municipiul Suceava, Genovica Chiriac, în vârstă de 33 de ani, zisă „Caminarca”, Vasile Bodnar, în vârstă de 32 de ani, ambii din Dolhasca, şi, ultimul adăugat pe listă, Iulian Sofian.

Încă trei suspecţi din acest dosar sunt arestaţi în lipsă, fiind daţi în urmărire. Este vorba de Ion Andrei Bobu, în vârstă de 23 de ani, din Mitocu Dragomirnei, Veronica Isache, de 34 de ani, din municipiul Suceava, şi Carmen Violeta Niculau, în vârstă de 18 ani, din Dorohoi – Botoşani.

 

DIRECŢIA DE INVESTIGARE A INFRACŢIUNILOR DE CRIMINALITATE ORGANIZATĂ ŞI TERORISM – SERVICIUL TERITORIAL SUCEAVA Apelant
VORNICU ALEXANDRA IULIANA Intimat Parte vătămată
SOFIAN IULIAN Apelant Inculpat

 

Şedinţe

05.02.2015
Ora estimata: 8:30
Complet: C1A PEN
Tip solutie: cu casare
Solutia pe scurt: Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi de inculpatul Sofian Iulian împotriva sentinţei penale nr. 149/14.08.2014 a Tribunalului Suceava. Desfiinţează în parte sentinţa apelată şi în rejudecare: Schimbă încadrarea juridică a faptei pentru care inculpatul Sofian Iulian a fost trimis în judecată, din infracţiunea de „trafic de minori”, prev. de art. 211 alin.(1) şi (2) Cod penal, cu aplicarea art. 5 Cod penal, în infracţiunea de „trafic de minori”, prev. de art. 13 alin.(1) şi (2) din Legea nr. 678/2001, cu aplicarea art. 5 Cod penal. Condamnă pe inculpatul Sofian Iulian, pentru săvârşirea infracţiunii de „trafic de minori”, prev. de art. 13 alin.(1) şi (2) din Legea nr. 678/2001, cu aplicarea art. 375 alin.(1) şi (2), art. 396 alin.(10) Cod procedură penală, art. 74 alin.(1) lit. c) şi art. 76 alin.(1) lit. c) din Codul penal din 1969, la pedeapsa de 2(doi) ani şi 6(şase) luni închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 alin.(1) lit. a) teza a II a) şi lit. b) din Codul penal din 1969, ca pedeapsă complementară. Face aplicarea art. 71, rap. la art. 64 alin.(1) lit. a) teza a II – a) şi lit. b) din Codul penal din 1969, referitoare la pedeapsa accesorie. În baza art. 86 ind. 1 şi art. 71 alin.(5) din Codul penal din 1969, suspendă executarea pedepsei principale şi a celei accesorii, sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 6 luni, conform art. 86 ind. 2 din Codul penal din 1969. Pe durata termenului de încercare, inculpatul Sofian Iulian se va supune următoarelor măsuri de supraveghere, prevăzute la art. 86 ind. 3 alin.(1) din Codul penal din 1969: a) să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Suceava; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. În baza art. 86 ind. 3 alin.(3) lit. d) din Codul penal din 1969, mai impune inculpatului Sofian Iulian, pe aceeaşi durată de 4 ani şi 6 luni, obligaţia de a nu intra în legătură cu victima Vornicu Alexandra – Iuliana. Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor prev. de art. 86 ind. 4 din Codul penal din 1969, referitoare la condiţiile revocării suspendării pedepsei sub supraveghere. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu sunt contrare deciziei de faţă. Cheltuielile judiciare din apel avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 05.02.2015.
Document: Hotarâre  101/2015  05.02.2015

Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. O mega grupare care se ocupa cu traficul de persoane, condamnată. Ce pedeapsă a primit fiecare | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*