Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Accident stupid! Un poliţist de frontieră şi-a pierdut viaţa în pădure

curestiucUn polițist de frontieră a avut parte de o moarte stupidă. Roman Cureștiuc era angajat al Inspectoratului Teritorial de Poliţie Frontieră Sighetul Marmației, Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina.
Marţi, în jurul orei 17.40, agenții Postului de Poliție Cacica au fost anunțați telefonic de către inginerul silvic Doru Drăghici din cadrul Ocolului Silvic Solca despre faptul că în pădurea ce aparține de cantonul silvic Neagota, un tânăr este accidentat, fiind posibil să fie decedat.
like-facebookLa fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Păltinoasa care au constatat că, în jurul orei 15.00, Roman Anton Cureștiuc, de 26 de ani, din satul Pîrteștii de Sus, comuna Cacica, împreună cu tatăl său au mers cu faetonul în pădurea de pe raza cantonului silvic Neagota ce aparține de Ocolul Silvic Solca pentru a lua lemne de foc. 
curestiuc1Când au ajuns la destinație, aceștia s-au întâlnit cu încă două persoane din aceeași localitate, respectiv Constantin Hopulele și Mihai Albert Adamovici, toți așteptând venirea pădurarului. La un moment dat, în jurul orei 15.30, Roman Anton Cureștiuc a luat din faetonul său drujba și a mers singur în pădure la aproximativ 200 de metri de locul inițiat, unde a tăiat un brad care în cădere a lovit un fag, acesta așchiindu-se, iar vârful l-a atins în cădere. Văzând că fiul său nu se mai întoarce, Zaharie Cureștiuc a urcat în pădure și l-a găsit pe acesta inconștient în apropierea bradului pe care l-a pus la pământ.
La auzul strigătelor disperate ale lui Zaharie Cureștiuc au mers în locul respectiv și Constantin Hopulele și Mihai Albert Adamovici care, realizând gravitatea evenimentului, au sunat la 112.
La fața locului s-au deplasat trei ambulanțe, din care una SMURD și chiar dacă medicii au încercat să-l resusciteze pe Roman Cureștiuc, în final au trebuit să se declare învinși și să constate decesul acestuia. Cadavrul lui Roman Anton Cureștiuc a fost transportat la morga Spitalului Orășenesc Gura Humorului pentru a i se face necropsia, medicii legiști urmând să stabilească circumstanțele exacte în care acesta și-a pierdut viața.curestiuc3
Roman Cureștiuc a absolvit în 2010 Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră, iar în momentul teribilului accident era în concediu de odihnă. În acest caz polițiștii au deschis o anchetă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.
 

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*