Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Neculai Bereanu: Tinerii din zona de munte sunt interesaţi de accesarea fondurilor europene pentru a-şi dezvolta afaceri

bereanuSenatorul Neculai Bereanu anunță că va fi lansat în curând Programul Național de Dezvoltare  Rurală(PNDR) 2014-2020.
Senatorul PSD, membru în Comisia pentru Agricultură, a declarat  că  Ministerul Agriculturii  va lansa  în luna februarie și începutul lunii martie  noul Programul Național de Dezvoltare  Rurală(PNDR) 2014-2020 în vederea depunerii de  proiecte  pentru finanțare europeană.
like-facebook„Sunt mai multe măsuri care vor fi lansate  în cadrul acestui program. În întâlnirile avute cu fermierii din zona de munte  s-au putut concluziona  că aceștia sunt interesați de accesare fonduri europene pentru tinerii fermieri, astfel încât să poată dezvolta o afacere în mediul rural. Una dintre primele sesiuni de finanțare din PNDR ce vor fi deschise în luna februarie a acestui an se adresează grupurilor de acțiune locală (GAL) ce pot lua până la 200.000 de euro pentru proiecte ce vizează dezvoltarea comunităților locale. O altă discuție cu fermierii se referă la înfiinșarea Cooperativelor Agricole de Producție , tinând cont că în perioada următoare cota de lapte va dispărea  și este din ce în ce mai vulnerabil  ca acești fermieri să se asocieze. Prin înființarea acestor cooperative, fermierii devin acționari și pot accesa fonduri europene până la 90 la sută, 10 la sută fiind cofinanțare”, a spus Bereanu. 

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*