Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Neculai Bereanu, despre protestul de la Crucea: Trebuie mediat mai întâi conflictul de muncă

mineri4Senatorul PSD, Neculai Bereanu, a stat de vorbă, marţi, la Crucea, cu ortacii protestatari. Parlamentarul spune că minerii sunt nemulțumiţi de actuala conducere a sucursalei respectiv Sorin Proboteanu, dar și de conducerea Companiei Națioanel a Uraniului, Ioan Moraru. Bereanu spune că la Exploatarea Minieră Crucea sunt multe probleme ale minerilor care trebuie rezolvate, dar mai întâi de toate trebuie mediat conflictul de muncă.
like-facebookOrtacii cer demisia celor doi și purtarea unor discuții cu conducerea ministerului de resort.
„Am purtat discuții cu oamenii care  au încetat lucrul încă de ieri. Revenidicările lor trebuie discutate în amănunt însă nu mai au încredere în actuala conducere a sucursalei și a Companiei Naționale a Uraniului.Ei cer demisia celor două persoane .Mâine este ședință de Guvern, nu cred că ministrul Liviu Pop va ajunge la Crucea.Vom vedea în cursul zilei de mâine.Minerii refuză să intre în subteran și cer ca revedincările lor să fie soluționate”, a spus senatorul PSD.
Aproximativ 300 de mineri de la Exploatarea Minieră Crucea și Botușanu au intrat luni în grevă după ce au constatat că nu a fost respectat contractul colectiv de muncă iar salariile le-au fost diminuate cu 500 de lei pe luna decembrie.
Crucea este singura mina de uraniu din Romania si, prin urmare, furnizorul de materie prima pentru centrala nucleara de la Cernavoda.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*