Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Meci cu scântei între Universitatea Suceava și CSM București

meciUltimul meci al handbaliștilor suceveni din acest an a fost și unul din cele mai încordate și dure din acest sezon. Toate acestea au pornit de la faptul că oaspeții de la CSM București nu se așteptau la un meci greu la Suceava, iar când au văzut că lucrurile nu stau chiar așa s-au panicat și au contestat tot timpul deciziile celor doi arbitri. În cele 60 de minute de joc s-au acordat în total cinci cartonașe roșii, trei pentru oaspeți și două pentru suceveni.

like-facebookDe la studenți, Cristian Bursuc a văzut roșu după a treia eliminare în minutul 45, în timp ce Gabriel Burlacu a văzut roșu direct în ultimul minut, când a împiedicat echipa oaspete să repună mingea, iar eliminarea a fost absolut normală, conform regulamentului. În minutul 38, Marius Novanc l-a lovit fără minge pe Gavrilovici, pe atacul oaspeților și a văzut direct cartonașul roșu, moment în care banca bucureștenilor a sărit din nou în aer. Oficialii de la CSM au chemat jucătorii la margine, deși nu au cerut time-out, iar șeful secției de handbal, Bogdan Vasiliu, a primit și el roșu. Ultimul cartonaș roșu l-a văzut, în minutul 55, Adrian Rotaru, pentru a treia eliminare.

La finalul partidei, oficialii și jucătorii echipei gazde au făcut circ și i-au bruscat pe cei doi arbitri, într-o încercare de a-și înăbuși frustrările după acest rezultat de egalitate.

Șeful secției de handbal a CSM București, Bogdan Vasiliu, a venit foarte nervos și la conferința de presă de după, unde a adus acuze grele la adresa arbitrajului și a federației.

„A fost o viciere clară de rezultat, arbitrii au fost montați de la început împotriva noastră.  Am atras atenția comisiei de arbitraj că delegarea celor doi arbitri nu este normală după ce în urmă cu două etape ne-au arbitrat și la Constanța, unde la finalul meciului au fost probleme și unde am considerat că lucrurile n-au fost în regulă. Din păcate teama noastră s-a adeverit, nu am fost lăsați să jucăm, iar eliminările au fost absolut aiurea și din păcate ăsta este handbalul românesc. În aceste condiții nu pot să nu fac legătura între conflictul dintre domnul Dedu și președintele nostru de la club, Căliman, și această răzbunare a federației care începe să-și pună cuvântul. Nu pot să înțeleg cum un cuplu de arbitri poate să arbitreze în acest mod. Am fost pur și simplu vânați, dar probabil așa se reglează conturile în România și este o bătaie de joc la adresa muncii băieților. Avem un lot mai slab decât al altor echipe din Liga Națională și am reușit să ajungem aici și probabil deranjăm”, a declarat Bogdan Vasiliu.

De cealaltă parte, antrenorul sucevenilor, Petru Ghervan, a fost puțin ironic cu oaspeții sau, mai exact, vizavi de unele declarații ale oficialului bucureștean.

„Eu nu vreau să comentez acum arbitrajul, deoarece sunt mai bătrân decât domnul președinte și prefer să revăd meciul, să revăd fazele, deoarece stau mai prost cu vederea și nu pot să disting de la marginea terenului. După ce voi revedea meciul pot să spun clar dacă a fost viciere de rezultat sau altceva, ce au spus adversarii noștri. Nu vreau să răstălmăcesc vorbele oaspeților noștri ci, dimpotrivă, să spun cu tot respectul că noi ne-am jucat șansa noastră și acum la cald pot să spun că am avut și eu anumite nemulțumiri legate de câteva situații ce au fost judecate altfel decât aș fi crezut eu”, a explicat antrenorul Petru Ghervan.

Tot la finalul meciului, cel ce a dat ultimele două goluri ale sucevenilor, inclusiv cel al egalării, interul Tiberiu Popovici,  a declarat că „din punctul meu de vedere am avut un meci în compania unei echipe ce joacă un handbal adevărat. Cred că am demonstrat că meciurile cu Constanța și Baia Mare nu au fost accidente, ci dovada a faptului că la Suceava se câștigă greu și în plus știm și noi să jucăm handbal. În ultima fază am făcut exact ce ne-a spus domnul profesor la bancă și spre fericirea noastră a ieșit”.

Sursa: Monitorul de Suceava


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*