Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

VIDEO Un copil şi mama sa găsiţi carbonizaţi după ce un incendiu le-a mistuit casa

incendiu radauti (3)Incendiu la o locuință, miercuri seară, la ora 20.15, în comuna suceveană Ciprian Porumbescu. Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență la fața locului au fost trimise echipaje ale pompierilor militari pentru intervenție. Două persoane, mamă şi fiu, şi-au pierdut viaţa în incendiu. Femeia, Aspazia Baciu, avea 35 de ani, iar băieţelul, Mitruţ, trei ani şi jumătate. Cele două victime au fost găsite carbonizate de pompieri în locuinţa care le-a luat foc. Pompierii au găsit băieţelul învelit într-o pătură, lângă uşă, probabil mama sa încercând să îl salveze.

Martorii povestesc că femeia era prin gospodărie cu treburi când a izbucnit incendiul, iar când a văzut flăcările a fugit repede în casă să-şi salveze copilul. Din nefericire, nu a reuşit.

Casa a ars în proporţie de 80%, fiind salvată o cameră de 12 metri pătraţi. Flăcările au mai distrus şi bunurile aflate în interiorul încăperilor afectate, precum şi acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 60 de metri pătraţi.

Potrivit ISU Suceava, cel  mai probabil, incendiul a izbucnit prin efect termic, din cauza coşului de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Poliţiştii fac şi ei cercetări la locul tragicului eveniment.

Viceprimarul  comunei, Sarman Constantin,  ne-a declarat că administrația locală  va ajuta finaciar tot ce este legat de înmormântarea celor doi.

„Sicriul pentru mamă îl achit eu, iar pentru copil ajută și fratele lui Baciu Aurel care a donat scândura necesară sicriului. Este o familie cu o situație materială precară și trebuie să ajutăm să fie  oficiată o  înmormântare creștinească. Oamenii trebuie  ajutați la necazuri. Ne pare foarte rău pentru cele întâmplate.Dumnezeu să îi ierte!. Dumnezeu să îl întărească și pe consăteanul nostru care trece prin momente cumplite.  O să încercăm să ajutăm cum putem și la construcția unei case pentru soțul și cei doi copii”, ne-a spus viceprimarul comunei.

Femeia mai are un băiat, în vârstă de șase ani, și o fetiță, de 11 ani.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. VIDEO Un copil şi mama sa găsiţi carbonizaţi după ce un incendiu le-a mistuit casa | MoldovaNews.ro
  2. FOTO Locuinţă modulară pentru familia afectată de cumplitul incendiu de la Ciprian Porumbescu | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*