Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Părinte sucevean hirotonit episcop la Catedrala Patriarhală

Parintele-Timotei-Aioanei Înaltpreacuviosul Părinte Iposifiu Timotei Aioanei, Episcop Vicar ales al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a fost  hirotonit, joi, ca episcop, la  Catedrala Patriarhală.
Părintele Timotei Aioanei a fost ales Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa din 29 septembrie 2014.

După ce a îndeplinit mai multe funcții administrative în Arhiepiscopia Iașilor, Părintele Timotei Aioanei a fost exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureştilor şi mare eclesiarh al Catedralei patriarhale din Bucureşti.

La începutul acestui an, Părintele Arhimandrit Timotei Aioanei a fost ales Superior al Așezămintelor Românești de la Locurile Sfinte.

Timotei Aioanei s-a născut pe 13 noiembrie 1966 în comuna suceveană Rădăşen,i iar copilăria este legată de Fălticeni. Este recunoscut pentru bogata sa activitate publicistică, fiind autor a numeroase articole, studii, lucrări şi volume ce oglindesc mai ales viaţa religioasă şi culturală a lumii monahale.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*