Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Poliţia Suceava datoare vândută la Medicina Legală

politieProbleme financiare grave pentru Inspectoratul Judeţean de Poliție Suceava. Datoriile acumulate faţă de Serviciul de Medicină Legală, în contul alcoolemiilor, necropsiilor şi expertizelor efectuate în cadrul dosarelor penale, vor fi decise de Tribunal.
Reprezentanţii medicinei legale au avertizat că actuala situaţie nu mai poate continua și că instituţia este în prag de colaps.
like-facebookPoliția județeană  are de achitat 780.000 de lei, banii veniți de la Ministerul de Interne fiind insuficienți.
În aceste condiții, alcoolemiile şoferilor implicaţi în accidente, necropsiile deceselor suspecte și expertizele în dosare privind agresiuni stau în sertarele medicilor legişti, în aşteptarea plăților.
Dacă serviciile nu sunt achitate, nu mai sunt bani pentru dezinfectanţi, echipamente de protecţie şi ustensilele necesare muncii de zi cu zi.
S-a ajuns chiar la cazuri în care inculpaţii din diferite dosare penale și-au plătit singuri alcoolemiile, însă doar în situaţia în care acest lucru a fost în avantajul lor.
 

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*