Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

FOTO Tineri cu dizabilităţi din diverse centre de plasament lucrează la o fermă din judeţul Suceava, care aparţine Prinţului Charles

ferma printMai mulţi tineri cu dizabilităţi din diverse centre de plasament  lucrează la o fermă organică din Spătăreşti, judeţul Suceava, care aparţine Fundaţiei FĂRĂ, patronată de Prinţul Charles al Marii Britanii, Nicole Kidman şi Prinţesa Marina Sturza.

like-facebookCu ajutorul programului de integrare în societate al Fundației FĂRĂ, tinerii parcurg prin muncă încă o etapă de recuperare.

Ferma livrează unui cunoscut magazin din Bacău, în fiecare săptămână, 200 de kilograme de  roșii bio și 100 de ardei grași în curs de certificare bio. Legumele se vând la magazin cu 3,99 lei kilogramul de roșii și 9,49 de lei kilogramul de ardei. Colaborarea Cora Bacău  cu ferma FĂRĂ a început la mijlocul lunii august și va continua și pe perioada toamnei și a  primăverii, magazinul urmând să vândă și alte produse de la fermă, precum ceapă verde, ridichi, salată verde sau castraveți.

ferma print5Ne bucură foarte mult acest parteneriat deoarece putem extinde aria unde distribuim legumele de la FĂRĂ. Până acum, foloseam legumele pentru proiectele noastre, mai exact, cu o parte pregăteam o masă caldă la școală pentru copiii din satele foarte sarace din județul Suceava, altă parte era folosită pentru a hrăni beneficiarii noștri. Deoarece a fost și un an foarte prielnic pentru roșii și ardei, am deschis colaborarea cu cora, ceea ce ne încurajează să exitendem în anul care vine numărul de solarii cu legume, pentru a răspunde cererii create. Pe viitor, ne propunem să trasformăm ferma organică FĂRĂ înt-un business social, pentru a pute ajuta și mai mulți copii aflați în dificultate”, a declarat preşedintele Fundaţiei FĂRĂ, Jane Nicholson.ferma print6

Potrivit unui comunicat de presă, fundaţia FĂRĂ este o organizaţie de caritate înfiinţată în anul 1993, înregistrată şi acreditată atât în Marea Britanie cât şi în România şi care desfăşoară activităţi de protecţie socială pentru peste 500 de copii şi tineri (parte dintre ei având dizabilităţi) sunt lipsiţi de grija familiei naturale sau care provin din familii foarte sărace. Toate aceste activităţi se desfăşoară în Bucureşti, Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov, judeţul Suceava şi Satu Mare. Ferma organică a Fundației a fost înființată în 2005, la sugestia patronului regal al fundației ASR Prințul de Wales, cu scopul de a crea o oportunitate de ucenicie pentru beneficiari, în domeniul agriculturii, tâmplăriei, zoothniei și gastronomiei. În prezent, ferma se întinde pe 25 de hectare. O parte dintre legumele care provin de aici sunt folosite în prepararea unui dejun cald pentru peste 150 copii săraci din satele învecinate și este servit la cantinele din școli cu scopul de a-i ajuta pe copii să nu abandoneze învățătura.  85% din cheltuielile Fundației sunt susținute de activități de strângere de fonduri din Marea Britanie.

ferma print3


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*