Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Ziua Cooperării Europene, marcată la Suceava

picturaIn fiecare an, in septembrie, la inceputul toamnei, regiunile Europei sarbatoresc cei peste 20 de ani de programe de cooperare teritoriala: locuitorii zonelor de granita se intalnesc, participa la evenimente comune, petrec o zi intreaga unii in compania altora si leaga prietenii. In fiecare stat membru UE sau candidat la aderare, ca si in state terte, au loc sute de evenimente locale organizate sau finantate de programele de cooperare teritoriala, la care participa peste 30 de tari.

like-facebookAceasta mare familie se reuneste sub deviza comuna “La granite, ne dezvoltam impreuna” (‘Sharing borders, growing closer’) si celebreaza spiritul de cooperare in intreaga Uniune si in tarile vecine.

In 2014, suita de evenimente a inceput cu lansarea campaniei, pe 16 septembrie, la Milano, sub auspiciile presedintiei italiene a Consiliului Uniunii Europene. Au fost prezentate realizarile politicii de Cooperare Teritoriala Europeana iar castigatorii concursului video “Probleme de frontiera, solutii de frontiera” si-au primit premiile.

La Suceava, pe 20 septembrie, la Muzeul Bucovinei din Str. Stefan cel Mare, intre orele 10,00-14,00, va fi organizat un atelier de pictura, in cursul caruia participantii vor ilustra valorile si principiile Uniunii Europene in culori si simboluri. Atelierul de lucru va fi coordonat de Departamentul de Arta al Muzeului iar picturile realizate vor fi prezentate intr-o expozitie.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*