Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

PDL vrea capul unui şef al Consiliului Judeţean Suceava. Vezi despre cine este vorba!

Vicepreşedintele Consilliului Județean Suceava,  Alexandru Rădulescu, (PSD), ar urma să fie schimbat din funcţie o dată cu parafarea alianţei dintre PDL şi PNL. Potrivit unor surse interne din rândul Partidului Democrat Liberal, locul lui Rădulescu ar urma să fie luat de un consilierul judeţean, respectiv Marin Gheorghe Niţă.
De altfel, în rândul democrat liberalilor au fost câteva discuţii privind schimbarea vicepreşedintelui social-democrat şi înlocuirea cu un democrat liberal. Conducerea administraţiei judeţene este asigurată de liderul organizaţiei judeţene a PSD, Cătălin Nechifor .
După alegeri, o dată cu formarea deliberativului local în 2012, cele două funcţii de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean au revenit  PSD şi PNL, la acea dată fiind în plină vervă alianţa celor două partide,  iar funcţiile  fiind ocupate de Alexandru Rădulescu şi respectiv Ilie Niţă.
Noua conjunctură politică face ca Alianţa dintre PDL şi PNL-ACL în  deliberativul judeţean să deţină majoritatea, astfel încât  ambele funcţii revin noii alianţe.
Din cei 36 de consilieri judeţeni  la care se alătură şi preşedintele Consiliului Judeţean, în noua alianţă, ACL deţine majoritatea, trei sunt de la PP-DD, unul de la PC, iar diferenţa aparţine PSD.
În interiorul democrat liberalilor suceveni au mai fost purtate discuţii pe tema ocupării acestei funcţii de către consilierii judeţeni Sorina Barbu şi Tudor Plăcintă, însă se pare că după îndelungi discuţii, a fost desemnată o altă persoană, Marin Gheorghe Niţă, originar din Gura Humorului.
Până la următoarea reuniune a deliberativului judeţean, conducerile PDL şi PNL de la nivelul celor două organizaţii se vor întâlni pentru a cădea de acord asupra propunerii lui  Niţă ca vicepreşedinte la CJ.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*