Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

O firmă din Suceava a câştigat un contract de peste 800.000 de lei la Iaşi, pentru refacerea marcajelor rutiere

Primăria  Iaşi a atribuit contractul pentru marcajele rutiere din oraş firmei care a lăsat din preţ doar 50 de lei. Câştigător la licitaţie a fost ales Loial Impex din Suceava, care s-a ocupat şi în anii trecuţi de astfel de lucrări, scrie Ziarul de Iaşi. Primăria i-a atribuit contractul la o valoare de 806.402 lei, fără TVA, în condiţiile în care prevederea financiară era de 806.451,61 lei, sumele nefiind cu TVA inclus. Ceilalţi ofertanţi la licitaţie au fost societăţile Anduna Servimob SRL din Bucureşti şi Teo Trans Consulting, tot din Bucureşti, însă reprezentanţii Primăriei nu au făcut publice ofertele financiare ale acestora din urmă.

Firma Loial Impex s-a ocupat şi în trecut de marcajele rutiere din oraş. Ultimul contract a fost atribuit în toamna lui 2012, la o valoare de 853.262 lei, fără TVA. În plus, aceeaşi firmă s-a ocupat şi de o parte din lucrările de la pasajul subteran din Fundaţie, fiind partener de asociaţie cu SCCF Iaşi. Din cauza problemelor financiare ale acestuia din urmă, Loial Impex a devenit lider de asociaţie, prin decizia Primăriei, şi a preluat gestiu­nea lucrărilor pentru a le duce la bun sfârşit. Reînnoirea marcajelor din oraş a fost scoasă la licitaţie în luna aprilie şi atribuită zilele trecute. Contractul vizează 100 km de marcaje longitudinale, 6.500 mp de marcaje transversale şi 7.000 mp de marcaje bicomponent.

Lucrările au fost contractate pe o perioadă de şapte luni. Conform caietului de sarcini, firma va fi respon­sabilă de calitatea şi rezistenţa în timp a marcajelor rutiere şi va remedia orice problemă din fonduri proprii.

Veri­fica­rea formei se face vizual. Banda de marcaj trebuie să aibă contur clar delimitat, lăţime constantă, să nu prezinte frânturi sau şerpuiri, iar microbilele să fie uniform repartizate pe toată lungimea, respectiv lăţimea mar­cajului. Se vor respecta pres­crip­ţiile din caietul de sarcini. În caz contrar, executantul este obligat să re­facă marcajul pe cheltuială proprie“, au solicitat oficialii Primăriei. În această perioadă, firma Citadin, care este subordonată Primăriei, s-a ocupat de marcajele rutiere.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Firma unui anchetat de DIICOT trasează marcajele rutiere în Cluj-Napoca. - CLUJUST - Pentru un Cluj mai Just

Lăsați un comentariu

*