Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Accident de muncă la Rădăuţi. Un bărbat a rămas fără două degete de la un picior

Clipe cumplite pentru un bărbat de 25 de ani din localitatea Sfântul Gheorghe din judeţul Covasna. Joi, acesta şi-a prins piciorul stâng într-un agregat de la o unitate comercială din municipiul Rădăuţi, respectiv Holzindustrie Schweighofer. Potrivit poliţiştilor, Attila F.  împreună cu doi colegi, în jurul orei 15.00,  a mers în subsolul centralei termice pentru a face curățenie.

În jurul orei 15.30,  Attila a introdus bocancul piciorului stâng într-un orificiu de evacuare a surplusului de material al dispozitivului hidraulic de alimentare al cazanului de ardere, moment în care încărcătorul hidraulic i-a secţionat  vârful bocancului, fiindu-i amputate două  degete de la piciorul stâng.

Victima a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți  unde s-a stabilit diagnosticul ,,amputație deget trei, amputație falangă distală deget doi, plagă deget cinci, toate de la piciorul stâng’’, având nevoie de aproximativ 9 zile îngrijiri medicale.

„Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluare a măsurilor legate  de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legate de securitate și sănătate în muncă, coroborate cu infracțiunea de vătămare  corporală din culpă”, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu.

De asemenea, la nivelul Holzindustrie Schweighofer se face o anchetă internă.

„E de competenţa angajatorului. Ei fac cercetarea şi trimit raportul la noi pentru avizare”, susţine Florin Moisă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*