Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Maria Tănasă, cetățean de onoare al comunei Rădășeni

Maria Tănasă alături de Marioara Murărescu

Duminică a fost o zi plină de momente artistice, dar și festive, în comuna suceveană  Rădășeni. Unul dintre acestea este dedicat cunoscutei interprete Maria Tanasă. Motivul este unul cât se poate de important.

Ea a primit  în cadrul festivalului ”Hora Rădășenilor” titlul de ”Cetățean de Onoare” al comunei Rădășeni.

Deși originară din Dolhești, autoritățile locale au considerat de cuviință că interpreta merită și trebuie recompensată pe măsura eforturilor, cu o distincție înaltă, pentru ”munca neobosită de promovare a folclorului din zona Rădășeni.”

Prin activitatea ei, de culegere a folclorului, prin concertele pe care le-a avut ca solistă, cât și cu grupul folcloric ”Balada” de la Fălticeni, ca îndrumător al acestuia, doamna Maria Tanasă a promovat zona Rădășeni. Mai mult decât atât, la toate evenimentele din comună, laice dar și religioase, a fost întotdeauna alături de noi”, a declarat Neculai Perju, primarul comunei Rădășeni.

De meserie cadru didactic, Maria Tanasă s-a făcut remarcată în cadrul unor concursuri precum ”Tezaur Folcloric”, fiind o prietenă apropiată a regretatei Mărioara Murărescu. A avut numerose apariții la Televiziunea Română, la sfârșit de an, prin concerte de colinde și urături de Crăciun și Anul Nou.

Maria Tanasă a primit în urmă cu trei ani titlul de ”Cetățean de Onoare” al municipiului Fălticeni.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*