Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Soţi puşi în libertate în dosarul cămătarilor din Rădăuţi

Tribunalul Suceava a decis, vineri, punerea în libertate a lui Samoil Beniamin Antemie din Rădăuți, după ce cu două zile în urma a fost arestat sub acuzația de favorizarea infractorului.

Răduțeanul a fosta dus la instanță din arest cu duba Poliției și a fost reprezentat în faţa completului de judecată de un apărător ales in persoana lui Leontie Bujdei, tot din Rădăuți. Audierea lui in fața magistraților a avut loc în Camera de Consiliu, astfel încât presa nu a avut acces.

like facebookAvocatul Leontie  Bujdei a spus că nu se impunea arestarea clientului sau si nici mentinerea in stare de arest intrucat acesta din urma nu a mai avut condamnari, iar potrivit Noului Cod Penal  pentru o asemenea infractiune pedeapsa este de la 1-5 ani inchisoare sau amenda penala. Si sotia acestuia, Valerica Artemie, care a fost retinuta joi seara pentru marturie mincinoasa  a fost pusa in libertate dupa ce a fosta audiata de catre magistrati.  Soţii Antemie au fost duşi în arest, după ce şi-au schimbat declaraţia în dosarul sechestrării şi mutilării de către cămătarii din Vicov de Jos.

Reţinerea femeii  s-a operat în cursul zilei de joi, la apartamentul din Bucureşti în care se mutase familia, iar după amiază, femeia a fost introdusă în arestul IPJ Suceava. Valerica Antemie a fost reţinută în baza ordonanţei procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă.
Chiar daca a fost pus in libertatea, Samoeil Beniamin Artemie nu s-a prezentat la termenul de astazi de la procesul care a avut loc la Radauti pe motiv ca, potrivit avocatului Gheorghe Horodinca, clientul sau nu a avut timpul necesar sa vina de la Suceava la Radauti dupa ce a fost pus in libertate in aceaesi zi de instanta suceveana.

La procesul de la Judecătoria Rădăuţi,  Antemie avea calitate de victimă, iar alte persoane – Vasile Coroamă, poreclit Tomuţă, Petru Munteanu – Murgu, Florin Popescu – Popescanu, din Vicovu de Jos şi Radu Sfichi din Gălăneşti sunt acuzate că l-au sechestrat şi i-au tăiat un deget.

Între timp,  Antemie a retractat tot ce declarase pe parcursul anchetei, alături de soţia lui, Valerica, afirmând că evenimentul nu a avut loc, aşa cum declarase anterior, în luna mai a anului 2009, capătul de deget lipsă fiind de fapt o consecinţă a unui incident din copilărie. O astfel de atitudine, contrară evidenţelor şi în dispreţul muncii de cinci ani a anchetatorilor şi a magistraţilor, i-a determinat pe aceştia să ia măsura reţinerii mai întâi şi apoi arestării lui Samoil Beniamin Antemie, pentru favorizarea infractorului, conexându-se şi un dosar de anul trecut, ce vizează descinderea în forţă, cu o bâtă de bassebal în mână a acestuia în biserica baptistă din Rădăuţi, din care fusese excomunicat anterior, cerând înapoi banii pe care îi donase. Pentru că a susţinut declaraţiile soţului, Valerica Antemie a fost de asemenea reţinută, insa a fost pusa in liberate sub control judiciar de judecătoria Rădăuţi .


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*