Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

FOTO Descinderi ale procurorilor DNA la sediile DSV şi APIA din Suceava

Percheziţii, miercuri dimineaţă, la sediile Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) şi Agenţiei pentru Intervenţii în Agricultură (APIA) din Suceava. Procurori, jandarmi şi mascaţi au descins în sediile celor două instituţii, dar şi în locuinţa unui director adjunct al APIA, Delia Moldoveanu.

Un număr de 20 de persoane urmează să fie aduse la audieri, printre acestea, un ofiţer de poliţie din Suceava, dar şi un medic veterinar din Horodnic, Niculai Toma. Este audiat şi Ioan Piticari, şeful unei asociaţii de animale pe zona Câmpulung Moldovenesc, dar şi Anca Popovici, avocat la Baroul Suceava.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție de către funcționari publici, cu funcții de conducere în plan local și oameni de afaceri.
În cursul dimineții, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 13 locații situate în municipiul București, județele Suceava și Dâmbovița, din care 5 sunt sediile unor instituții publice și persoane juridice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

Grupul infractional a fost condus de directoarea adjuncta a APIA Suceava, Delia Moldoveanu, cu sprijinul neconditionat al directorului general APIA Central Bucuresti.

Au fost ridicate mai multe documente de la sediul APIA Suceava, dar şi unităţi de calculatoare.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Descinderi ale procurorilor DNA la sediile DSV şi APIA din Suceava | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*