Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Ioan Lungu: Noua centrală termică va fi dată în funcțiune pe 9 noiembrie

Primarul municipiului Suceava ,Ion Lungu a declarat că noua centrală a termică va fi dată în folosință cel mai probabil pe 9 noiembrie.  El a spus că deja  noua centrală , construită de firma Bioenergy, a fost racordată la reţeaua de gaz metan.

Autorităţile sunt optimiste, precizând că instalaţiile pe gaz vor fi date în funcţiune la 9 noiembrie, iar cele pe biomasă la 1 decembrie.

Edilul Sucevei a vizitat şantierul centralei și că se poate spune că  a început numărătoarea inversă pentru punerea în funcțiune a centralei.

Luni a fost făcută racordarea la gaz metan a celor trei CAF-uri care vor da căldură în prima etapă a iernii. Din fericire au fost aduse utilaje speciale, de la Târgu Mureş, fără de care ar fi trebuit decuplat întreg oraşul de la reţeaua de gaz metan”, a spus Lungu.

Cea mai mare problemă rămâne serviciul de transport şi distribuţie al energiei termice. Administratorii speciali au cerut imperativ ca acesta să fie transferat de la Termica SA Suceava. Se pare că autorităţile nu au o altă soluţie decât înființarea unei firme care să se ocupe de această activitate. Lungu își dorește ca Termica să funcționeze pe actuala structură, până ce se va face o licitație pentru distribuția și transportul agentului termic.

Prefectul  județului, Florin Sinescu a precizat că trebuie înfiinţată o nouă structură, care să gestioneze reţelele de transport şi distribuţie a energiei termice, până la clarificarea situaţiei şi o eventuală licitaţie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*